Muziekproject “Muziek verstaan we allemaal”

_DSC0035In 2011 startten het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie, op voorspraak van Koningin Máxima, het programma Kinderen Maken Muziek. De Koningin had het volgende ideaal: zoveel mogelijk kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en samen muziek laten maken. Kinderen Maken Muziek wil een bijdrage leveren aan het versterken van de sociale cohesie door kinderen samen een instrument te leren bespelen. Het plezier van samen muziek maken staat hierbij centraal.

Binnen dit programma startte De Koninklijke Harmonie van Roermond start in september 2015 het project “Muziek verstaan we allemaal”. Hierdoor kunnen 120 Roermondse basisschoolkinderen met verschillende achtergronden samen muziek maken. De harmonie ontvangt hiervoor een bijdrage van het Oranje Fonds en Fonds voor cultuurparticipatie in het kader van “Kinderen maken Muziek”.

De aftrap van het project “Muziek verstaan we allemaal” vond plaats op woensdag 30 september 2015 in Het Harmoniepaviljoen. Bekijk hier alle foto’s . Het project wordt afgesloten op zondag 21 mei 2017 in Theaterhotel de Oranje. Met kinderen uit de groepen 4 van OBS De Brink, basisschool De Kasteeltuin en van de blazersklassen van de Vincent van Goghschool en De Brink. De Jeugdharmonie zal deze musicerende kinderen begeleiden en treedt zelf ook op.Speciale gasten zijn de  kinderen van het KMM-project uit Vaals.

Dit onderwijsproject van de Keuninklikke wordt mede mogelijk gemaakt door o.a het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.Prins-Bernhard-Cultuurfonds_RGB_logo-800x846px

oranjefonds_2fonds cultuurparticipatie