recente activiteiten

De Koninklijke Harmonie van Roermond geeft elk jaar vele concerten. Daarnaast organiseert de vereniging tal van activiteiten voor leden en de inwoners van de stad Roermond. Op deze pagina tonen wij de recente activiteiten. Leden kunnen meer foto’s bekijken op de ledenpagina’s.

Concert Open Monumentendagen op het Oude kerkhof Roermond 12-9-2021
Foto’s: Wim Bongaerts

Onderling Solistenconcours
Op 26 januari speelden onze jeugdige leden hun solo voor de jury tijdens het jaarlijkse onderling Solistenconcours.

Nieuwjaarsconcert 2020
Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in samenwerking met Harmonie Concordia Melick vond dit jaar plaats op zaterdag 4 januari in Theaterhotel De Oranjerie. Voor de pauze speelde De Keuninklikke, na de pauze Harmonie Concordia. De presentatie was in handen van Jos Vervuurt.

Kerstconcert
Traditiegetrouw speelden alle afdelingen van De Keuninklikke tijdens het jaarlijkse kerstconcert op tweede kerstdag.

Najaarsconcert
Op 30 november beleefden we in het Harmoniepaviljoen een muzikale avond samen met Musikverein Obspringen

Intocht Sinterklaas 2019
De harmonie ging op 17 november voorop bij de intocht van Sinterklaas in Roermond, van de Roerkade naar het Munsterplein.

Munsterplein Kiosk Concert Op 31 augustus speelde De Keuninklikke op het Munsterplein. Buurtfeest Hoogvonderen Op 24 augustus vond het buurtfeest van Hoogvonderen plaats. Zowel de Jeugdharmonie, Da Capo en de Grote Harmonie speelden muziek. Sacramentsprocessie Op 23 juni liep de Sacramentsprocessie vanaf de Munsterkerk naar de kathedraal onder muzikale begeleiding van De Keuninklikke

Concert Limburgse Veteranendag
Tijdens de Veteranendag op zaterdag 22 juni speelde De Keuninklikke op het Munsterplein
Foto’s: Jorg Massy

Concert Oude Kerkhof
Tijdens het landelijke weekend van de begraafplaats (26 mei) verzorgde De Keuninklikke een concert op het Oude Kerkhof. Aansluitend was er een rondleiding.

Stadsprocessie
Traditiegetrouw trok op de tweede zaterdag in mei (11 mei)  de stadsprocessie naar Kapel in ‘t Zand. Tijdens deze unieke putkaarsenprocessie in Nederland worden de putkaarsen van Roermond (met de opdruk van hun patroonheilige), naar Maria gebracht om de stad voor branden en andere rampen te sparen. Deze traditie is na de tweede grote stadsbrand in 1665 ingesteld, en vind nog ieder jaar onder grote belangstelling plaats. De Keuninklikke begeleidt al jaren deze processie.

Fair Trade Markt
De klarinettisten en fluitisten van Da Capo traden op zaterdag 11 mei op tijdens de Fair Trade Markt van de Jonge Kerk.

Dodenherdenking
De ‘Stichting jaarlijkse herdenking gevallenen 1940-1945 Roermond’ organiseerde op zaterdag 4 mei bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein de Dodenherdenking. Zoals gebruikelijk verzorgde De Keuninklikke de muzikale ondersteuning bij deze plechtigheid.

Koningsdagserenade
Zoals elk jaar bracht de Keuninklijke  op Koningsdag in het Stadhuis een muzikale ode aan de Roermondenaren die een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Concert Royal – Rhythms of the World – from Africa to Opera
Op zondag 14 april vond dit concert plaats in Theaterhotel De Oranjerie. Concert Royal is een initiatief van de vier Roermondse koninklijke muziekverenigingen: Het Koninklijk Roermond Mannenkoor, Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging, Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen en Koninklijke Harmonie van Roermond.
Maar liefst 250 muzikanten boden een gevarieerd programma bestaande  uit opera-aria’s, filmmuziek, spirituals, popmuziek en opzwepende swingende Afrikaanse muziek.

Rabo Jeugdsolistenconcours Roermond 2019
Het jaarlijkse concours voor jeugdige solisten van harmonieën en fanfares uit alle delen van de gemeente Roermond vond plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april. Een deskundige jury beoordeelde de solisten conform het Reglement Rabo Jeugdsolistenconcours.

De jeugdleden van de Keuninklikke die tijdens dit concours een beker wonnen zijn:

4e divisie:
3e prijs: Gabi Aelmans 87 punten /  2e prijs: Emma Biermans  88 punten

3e divisie:
3e prijs: Joris Brüll 84 punten / 2e prijs: Ludivine Lima 88 punten / 1e prijs: Ward Vissenberg 91 punten

2e divisie:
2e prijs: Emilia Lee 88 punten / 1e prijs: Xue Kolken met 89 punten

Concert Velden
Op zaterdag 30 maart speelde de Keuninklikke in de Vilgaard in Velden. Een gezamenlijk concert van Fanfare Velden en de Keuninklikke.

Nieuwjaarsconcert 2019
Op zaterdag 5 januari luidde De Keuninklikke het nieuwe jaar in met het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in de Oranjerie.
Voor de pauze speelde de Koninklijke Harmonie Roermond o.l.v. Harry Wolters. Na de pauze was het de beurt aan Harmonie Concordia Melick o.l.v. Martijn Pepels.

Kerstconcert
Op Tweede kerstdag 2018 speelden de jeugdharmonie, de blazersklas voor volwassenen en de grote harmonie kerstmuziek.  Tijdens het kerstconcert werden de volgende leden in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum.  
Wiel van de Borgh, 60 jaar lid
Hans Wenning, 40 jaar lid
Rick Kuipers, 12,5 jaar lid

Onderling Solistenconcours
Tijdens het jaarlijkse solistenconcours op zondag 25 november toonden jeugdleden van de Keuninklikke hun muzikale talenten door een solo te spelen. Ze werden gejureerd door een jury. Wij feliciteren alle 29 deelnemers met de behaalde resultaten. Niemand minder dan Sinterklaas mocht de diploma’s en prijzen uitreiken. De winnaars zijn Stef Aelmans (5e divisie), Joris Brüll (4e divisie) en Janna van Maanen (3e divisie). Joris is, met het hoogste aantal punten, ook de winnaar van de Leon Kuipers wisseltroffee!

Sinterklaas intocht 2018
Op zondag 18 november was de intocht van Sinterklaas in Roermond. De Keuninklikke liep vooraan in de optocht van de Stenen brug naar de kiosk op het Munsterplein.
Foto’s: Barend van Maanen


Herfstconcert
Op 3 november hield de Keuninklikke samen met Fanfare O.L. Vrouw in ’t Zand (“De Famfaar”) het herstconcert in het Harmoniepaviljoen.

Burendag – Vriendenconcert
Op zondag 23 september hield de Keuninklikke de Burendag voor bewoners van de wijk met o.a. het traditionele Vriendenconcert. Gestart werd met een optreden van het koor. De harmonie verzorgde optredens met orkest Da Capo en de Jeugdharmonie. De donateursgroep “Vrienden van de Keuninklikke” verraste de harmonie met een check van 1000 euro. De Roermondse wethouder Marianne Smitsman hield een afsluitende toespraak. Er waren stands aanwezig van Alzheimerstichting, Sportservice Roermond, Wijkteam Hoogvonderen, Oefentherapie Mensendieck, Maximina en Stichting Wel.kom. Deze activiteit was mede mogelijk dankzij een financiële ondersteuning van het Oranjefonds.
Foto’s: Barend van Maanen

Concert Monumentendag op Het Oude Kerkhof
Zaterdag 8 september speelde de Keuninklikke op Het Oude Kerkhof ter gelegenheid van Open Monumentendag. In het verleden heeft de Harmonie tijdens de Open Monumentendagen regelmatig op deze unieke locatie gemusiceerd, mede als eerbetoon aan leden van dit muziekgezelschap die hier sinds 1850 hun laatste rustplaats hebben.

Deelname Historische Stoet Roermond

Op zondag 9 september liep de Keuninklikke mee met de Historische Stoet Roermond. Dit keer niet in uniform, maar in prachtige historische kostuums. Deze bijzondere historische tocht ‘Maria Theresia in Pracht en Praal’ liep door de binnenstad van Roermond met reuzen uit diverse landen, historische groepen en verschillende muziekgezelschappen.

City Swim
De Keuninklikke gaf op zaterdag 25 augustus het muzikale startschot voor de City Swim.

Seizoensafsluiting

Seizoensafsluiting Koninklijke Harmonie Roermond 2018

Het was een zomerse afsluiting van het muzikale seizoen op 26 juni, buiten voor het harmoniepaviljoen. Met optredens van achtereenvolgens Jeugdharmonie, Da Capo en de Grote Harmonie, te beluisteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Jeugdkamp 2018
Het jeugdkamp was dit jaar weer een groot succes: repeteren, spelletjes doen, rond het kampvuur en als afsluiting een concert voor de ouders/familie.
Foto’s: René Absil en Nico Kolken

Gouden Caleidoscoop voor Orkest Da Capo
Ons ‘Orkest Da Capo’ heeft een Gouden Caleidoscoop gewonnen. De prijs van Het Fonds voor Cultuur Participatie voor het mooiste cultuurparticipatieproject in Limburg. Dit jaar bestaat Het Fonds voor Cultuur Participatie 10 jaar en dat wordt gevierd door in het hele land projecten in het zonnetje te zetten. In elke provincie reikt het Fonds een Gouden Caleidoscoop uit, de prijs voor het mooiste cultuurparticipatieproject in die provincie. In Limburg is dat dus Orkest Da Capo. Dit is een blazersklas voor volwassenen die (weer) een instrument willen leren spelen en onderdeel van De Koninklijke Harmonie Roermond.  De prijs is uitgereikt aan het hele orkest onder leiding van dirigent Harry Wolters, inclusief de cheque van 1000 euro, die aan deze prijs verbonden is.
Foto’s: Barend van Maanen

Taptoe Roermond 2018
Op zaterdag 2 juni vond dit jaarlijkse muziekspektakel plaats op de Markt in Roermond. De Keuninklikke gaf hier een concert en speelde mee bij de opening en de finale, samen met de Harmonie uit het Zuidduitse Welden.

Sacramentsprocessie
Op zondag 3 juni begeleidde De Keuninklikke de Sacramentsprocessie vanaf de Munsterkerk naar de kathedraal. Samen met de Harmonie uit het Zuidduitse Welden.

Concert met Harmonie St. Pieter (Maastricht) en Harmonie St. Cecilia Susteren
Op zondag 22 april gaf De Keuninklikke in Roosteren onder leiding van Roy Derix een concert samen met Harmonie St. Pieter 1890 uit Maastricht o.l.v. Tim Aerdts en met Harmonie St. Cecilia Susteren o.l.v. Theo Schreurs.

Koningsdagserenade
Zoals elk jaar bracht De  Keuninklijke ook dit jaar op Koningsdag een muzikale ode aan de Roermondenaren die dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit vond plaats bij het Stadhuis.
 
Rabo Jeugdsolistenconcours Roermond 2018
Het jaarlijkse concours voor jeugdige solisten van harmonieën en fanfares uit alle delen van de gemeente Roermond vond plaats op 24 en 25 maart in het Harmoniepaviljoen. Een deskundige jury beoordeelde de  solisten conform het Reglement Rabo Jeugdsolistenconcours. 36 solisten van de Keuninklikke deden mee. De volgende solisten behaalden een eerste plaats:

  • Dylana Puteri 88 punten, 5e divisie
  • Ludivine Lima 88 punten, 5e divisie
  • Cecile Kuipers 88 punten, 2e divisie

In de jeugddivisie behaalden Amanda Ley en Justin Stepprath het predicaat ‘zeer goed’.

Concert Da Capo-Orkest 
Samen met Fanfare Egchel gaf de blazersklas voor volwassenen (Da Capo-Orkest) op 4 maart 2018 een concert in Gemeenschapshuis “’t Erf” in Egchel-Helden

Afsluiting muziekproject Mr. Hanssenschool
Met een volle zaal met kinderen en familie kan de harmonie en de Mr. Hanssenschool terugkijken op een geslaagde afsluiting van het muziekproject op 16 maart. De kinderen hebben de afgelopen tijd muziekstukken ingestudeerd op verschillende instrumenten en zang met de harmonie onder leiding van Harry Wolters.
Foto’s: Barend van Maanen

Nieuwjaarsconcert 2018
De Koninklijke Harmonie van Roermond en Harmonie Concordia Melick hebben weer een prachtig nieuwjaarsconcert gehouden in de Oranjerie. De Keuninklikke vertolkte samen met de Roermondse rapper Jeffrey Abdoel (artiestennaam McRouwkost) een bijzonder nummer van hem, Sleutel tot mijn hart, speciaal gearrangeerd door dirigent Roy Derix voor de harmonie.

Filmopname: Theo Derix

Foto’s:  Barend van Maanen