recente activiteiten

De Koninklijke Harmonie van Roermond geeft per jaar vele concerten. Daarnaast organiseert de vereniging tal van activiteiten voor leden en de inwoners van de stad Roermond. Op deze pagina tonen wij de recente activiteiten. Leden kunnen meer foto’s bekijken op de ledenpagina’s.

Burendag – Vriendenconcert
Op zondag 23 september hield de Keuninklikke de Burendag voor bewoners van de wijk met o.a. het traditionele Vriendenconcert. Gestart werd met een optreden van het koor. De harmonie verzorgde optredens met orkest Da Capo en de Jeugdharmonie. De donateursgroep “Vrienden van de Keuninklikke” verraste de harmonie met een check van 1000 euro. De Roermondse wethouder Marianne Smitsman hield een afsluitende toespraak. Er waren stands aanwezig van Alzheimerstichting, Sportservice Roermond, Wijkteam Hoogvonderen, Oefentherapie Mensendieck, Maximina en Stichting Wel.kom. Deze activiteit was mede mogelijk dankzij een financiële ondersteuning van het Oranjefonds.
Foto’s: Barend van Maanen

Concert Monumentendag op Het Oude Kerkhof
Zaterdag 8 september speelde de Keuninklikke op Het Oude Kerkhof ter gelegenheid van Open Monumentendag. In het verleden heeft de Harmonie tijdens de Open Monumentendagen regelmatig op deze unieke locatie gemusiceerd, mede als eerbetoon aan leden van dit muziekgezelschap die hier sinds 1850 hun laatste rustplaats hebben.

Deelname Historische Stoet Roermond

Op zondag 9 september liep de Keuninklikke mee met de Historische Stoet Roermond. Dit keer niet in uniform, maar in prachtige historische kostuums. Deze bijzondere historische tocht ‘Maria Theresia in Pracht en Praal’ liep door de binnenstad van Roermond met reuzen uit diverse landen, historische groepen en verschillende muziekgezelschappen.

City Swim
De Keuninklikke gaf op zaterdag 25 augustus het muzikale startschot voor de City Swim.

Seizoensafsluiting

Seizoensafsluiting Koninklijke Harmonie Roermond 2018

Het was een zomerse afsluiting van het muzikale seizoen op 26 juni, buiten voor het harmoniepaviljoen. Met optredens van achtereenvolgens Jeugdharmonie, Da Capo en de Grote Harmonie, te beluisteren onder het genot van een hapje en een drankje.

Jeugdkamp 2018
Het jeugdkamp was dit jaar weer een groot succes: repeteren, spelletjes doen, rond het kampvuur en als afsluiting een concert voor de ouders/familie.
Foto’s: René Absil en Nico Kolken

Gouden Caleidoscoop voor Orkest Da Capo
Ons ‘Orkest Da Capo’ heeft een Gouden Caleidoscoop gewonnen. De prijs van Het Fonds voor Cultuur Participatie voor het mooiste cultuurparticipatieproject in Limburg. Dit jaar bestaat Het Fonds voor Cultuur Participatie 10 jaar en dat wordt gevierd door in het hele land projecten in het zonnetje te zetten. In elke provincie reikt het Fonds een Gouden Caleidoscoop uit, de prijs voor het mooiste cultuurparticipatieproject in die provincie. In Limburg is dat dus Orkest Da Capo. Dit is een blazersklas voor volwassenen die (weer) een instrument willen leren spelen en onderdeel van De Koninklijke Harmonie Roermond.  De prijs is uitgereikt aan het hele orkest onder leiding van dirigent Harry Wolters, inclusief de cheque van 1000 euro, die aan deze prijs verbonden is.
Foto’s: Barend van Maanen

Taptoe Roermond 2018
Op zaterdag 2 juni vond dit jaarlijkse muziekspektakel plaats op de Markt in Roermond. De Keuninklikke gaf hier een concert en speelde mee bij de opening en de finale, samen met de Harmonie uit het Zuidduitse Welden.

Sacramentsprocessie
Op zondag 3 juni begeleidde De Keuninklikke de Sacramentsprocessie vanaf de Munsterkerk naar de kathedraal. Samen met de Harmonie uit het Zuidduitse Welden.

Concert met Harmonie St. Pieter (Maastricht) en Harmonie St. Cecilia Susteren
Op zondag 22 april gaf De Keuninklikke in Roosteren onder leiding van Roy Derix een concert samen met Harmonie St. Pieter 1890 uit Maastricht o.l.v. Tim Aerdts en met Harmonie St. Cecilia Susteren o.l.v. Theo Schreurs.

Koningsdagserenade
Zoals elk jaar bracht De  Keuninklijke ook dit jaar op Koningsdag een muzikale ode aan de Roermondenaren die dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dit vond plaats bij het Stadhuis.Rabo Jeugdsolistenconcours Roermond 2018
Het jaarlijkse concours voor jeugdige solisten van harmonieën en fanfares uit alle delen van de gemeente Roermond vond plaats op 24 en 25 maart in het Harmoniepaviljoen. Een deskundige jury beoordeelde de  solisten conform het Reglement Rabo Jeugdsolistenconcours. 36 solisten van de Keuninklikke deden mee. De volgende solisten behaalden een eerste plaats:

  • Dylana Puteri 88 punten, 5e divisie
  • Ludivine Lima 88 punten, 5e divisie
  • Cecile Kuipers 88 punten, 2e divisie

In de jeugddivisie behaalden Amanda Ley en Justin Stepprath het predicaat ‘zeer goed’.

Concert Da Capo-Orkest 
Samen met Fanfare Egchel gaf de blazersklas voor volwassenen (Da Capo-Orkest) op 4 maart 2018 een concert in Gemeenschapshuis “’t Erf” in Egchel-Helden

Afsluiting muziekproject Mr. Hanssenschool
Met een volle zaal met kinderen en familie kan de harmonie en de Mr. Hanssenschool terugkijken op een geslaagde afsluiting van het muziekproject op 16 maart. De kinderen hebben de afgelopen tijd muziekstukken ingestudeerd op verschillende instrumenten en zang met de harmonie onder leiding van Harry Wolters.
Foto’s: Barend van Maanen

Nieuwjaarsconcert 2018
De Koninklijke Harmonie van Roermond en Harmonie Concordia Melick hebben weer een prachtig nieuwjaarsconcert gehouden in de Oranjerie. De Keuninklikke vertolkte samen met de Roermondse rapper Jeffrey Abdoel (artiestennaam McRouwkost) een bijzonder nummer van hem, Sleutel tot mijn hart, speciaal gearrangeerd door dirigent Roy Derix voor de harmonie.

Filmopname: Theo Derix

Foto’s:  Barend van Maanen

Kerstconcert
Op Tweede kerstdag speelden de jeugdharmonie, de blazersklas voor volwassenen en de grote harmonie kerstmuziek. Tijdens dit gezellige en goed bezochte kerstconcert werden bovendien drie jubilarissen in het zonnetje gezet: Jorg Massy (25 jaar lid), Anne Drenthen en Bente Seuren (beiden 12,5 jaar lid).

Onderling Solistenconcours
Op zondag 26 november, speelden jeugdleden van de Keuninklikke een solo voor een jury. Iedereen kreeg een diploma en een beoordeling door de jury. Dylana Puteri, solist met de meeste punten,  ontving de Leon Kuipers Wisseltrofee.
Foto’s: Theo Derix

Kerkdienst
De Blazersklas voor Volwassenen luisteren de kerkdienst van zondag 3 december 2017 op in de Jonge Kerk.

Intocht Sint Nicolaas
Zondag 19 november was het weer zover. Sinterklaas arriveerde in Roermond. De keuninklikke (met veel jeugdige muzikanten) begeleidde de intocht vanaf de Roerkade tot het Munsterplein.
Foto’s: Barend van Maanen

Herfstconcert
Op zondag 5 september vond het Herfstconcert plaats in het Harmoniepaviljoen. Samen met Fanfare Onze Lieve Vrouw in ’t Zand.
Foto’s: Barend van Maanen

Vriendenconcert
Op zondag 24 september is het vriendenconcert gehouden, tevens in het kader van Burendag. Afgesloten met een groepsfoto buiten. Door de vrienden is afgelopen jaar 1500 euro opgebracht voor de Keuninklikke!
Foto’s: Ans Oerlemans 

Jeugdkamp 2017
Het jeugdkamp in het laatste weekend van juni in Kinrooi was weer een groot succes. Repeteren, spellen in de buitenlucht en veel lol maken! Afsluitend een concert in de muziekkiosk voor de ouders.
Foto’s: René Absil

Sacramentsprocessie
De Keuninklikke liep mee in de processie op zondag 18 juni 2017 voor de muzikale begeleiding. Vanaf het Munsterplein in Roermond naar de Kathedraal.

Concert in Obspringen (D)
De Keuninklikke verzorgde op 9 juni 2017 samen met Musikverein Obspringen een concert in het Duitse plaatsje Obspringen.

Dodenherdenking 2017
Bij de herdenking bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein heeft de Keuninklikke de muzikale begeleiding verzorgd. Dit jaar was Roermond onderdeel van de NOS Nationale Herdenking. Met dank aan Cord Beckmann voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

Foto’s: PhotoCord Fotografie Limburg/Sjoonfoto (http://www.defotograaf-limburg.nl / www.sjoonfoto.nl)

Koningsdagserenade
Op Koningsdag 2017 bracht de Keuninklikke bij het Stadhuis een muzikale ode aan de Roermondenaren die dit jaar een koninklijke onderscheiding ontvingen.

Foto’s: Julia Derix en Barend van Maanen

Rabo Jeugdsolistenconcours Roermond 2017
Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 vond het Rabo Jeugdsolistenconcours plaats in het Harmoniepaviljoen. Een concours voor jeugdige solisten van harmonieën en fanfares uit alle delen van de gemeente Roermond. Een deskundige jury beoordeelde de solisten conform het Reglement Rabo Jeugdsolistenconcours 2017.
De deelnemers van de Keuninklikke hebben goede resultaten behaald:

  • Tweede divisie: Cecile Kuipers 1e prijs en Rick Kuipers 3e prijs.
  • Derde divisie: Xue Kolken 2e prijs en Emilia Lee 3e prijs.
  • Vijfde divisie: Ludivine Lima 1e prijs, Emma Biermans 2e prijs, Noortje Arkansu, Silke Cluitmans en Ward Vissenberg gedeelde 3e prijs

Foto’s: Theo Derix

Voorjaarsconcert in Boukoul
Op zondag 12 maart 2017 verzorgde de Keuninklikke de eerste helft van het voorjaarsconcert van Harmonie Amicitia in de Harmoniezaal in Boukoul.
Foto’s: Barend van Maanen

Carnavalsconcert
Op zaterdag 11 februari 2017 trakteerden de 3 orkesten van de Keuninklikke u op een gezellige avond. Tijdens het concert werd de eerste prins en prinses van O.V.V. ’t Winterkeuninkske geïnstalleerd. Na afloop van het concert was er een prinsenreceptie met een optreden van  Joekskepel “Van Alles Get” in het Harmoniepaviljoen.

Onderling SolistenconcoursBVMA20170129-1609-30
Op zondag 29 januari 2017 vond het jaarlijkse onderling solistenconcours plaats. Voor het eerst werd de Leon Kuipers Wisseltrofee uitgereikt aan de solist met de meeste punten; Emma Biermans (klarinet, 5e divisie, 86 punten). BVMA20170129-1651


Nieuwjaarsconcert Oranjerie
Op zaterdagavond 7 januari 2017 hield de Keuninklikke wederom haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert, samen met Harmonie Concordia Melick.
Foto’s: Barend van Maanen