kalender

De komende activiteiten van de Keuninklikke

zaterdag 30 maart, theaterzaal van De Vilgaard in Velden, 19.30 uur
Concert Velden
Gezamenlijk concert van Fanfare Velden, Fanfare de Echo uit Hout-Blerick en de Keuninklikke.

dinsdag 2 april, Harmoniepaviljoen, 13.30 uur
Muziek een leven lang
Ook voor muziek geldt: Nooit te oud om te leren! Denkt u ook wel eens: “Ik zou graag ook muziek willen maken … Zingen of een instrument bespelen … Ik zou dat graag in mijn eigen buurt willen …”?. Dat kan: 1 euro per deelnemer voor een opleidingstraject bij de Keuninklikke. Voor allen die 55 jaar of ouder zijn. Geïnteresseerd? Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 2 april 13.30 – 14.30 uur in het harmoniepaviljoen, Florasingel 40, Roermond.
Deelproject Age Friendly City Roermond 2019-2020

zaterdag 6 en zondag 7 april, hele dag, Harmoniepaviljoen
Rabo Jeugdsolistenconcours Roermond 2019
Het jaarlijkse concours voor jeugdige solisten van harmonieën en fanfares uit alle delen van de gemeente Roermond. Een deskundige jury beoordeelt de  solisten conform het Reglement Rabo Jeugdsolistenconcours.

zondag 14 april, 14.30 uur, Theaterhotel De Oranjerie
Concert Royal – Rhythms of the World – from Africa to Opera
Het Concert Royal is een initiatief van de vier Roermondse koninklijke muziekverenigingen: Het Koninklijk Roermond Mannenkoor, Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging, Koninklijke Harmonie St. Caecilia Swalmen en Koninklijke Harmonie van Roermond.
Maar liefst 250 muzikanten bieden u een gevarieerd programma bestaande  uit statige opera-aria’s, speelse filmmuziek, spirituals, popmuziek en opzwepende swingende Afrikaanse muziek.  

U kunt rekenen op een sfeer- en stijlvol muziekspektakel, verrassend afwisselend en creatief in vocale en instrumentale samenwerking. En met een spectaculair gezamenlijk slot! Ook jonge lokale en regionale muziektalenten en solisten van eigen kweek krijgen hier een podium.

Entreekaarten (€ 16,- inclusief drankje en garderobe) zijn te reserveren via info@keuninklikke.nl, afhalen van de kaarten in het Harmonie Paviljoen.

Zaterdag 27 april, Markt Roermond
Koningsdagserenade
Zoals elk jaar brengt de Keuninklijke  op Koningsdag een muzikale ode aan de Roermondenaren die een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Zaterdag 4 mei, 19.30 uur, Zwartbroekplein Roermond
Dodenherdenking
De ‘Stichting jaarlijkse herdenking gevallenen 1940-1945 Roermond’ organiseert bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein de Dodenherdenking. De Keuninklikke verzorgt de muzikale ondersteuning bij deze plechtigheid.

Zaterdag 11 mei, 17.30 uur, Munsterplein
Stadsprocessie
Traditiegetrouw trekt op de tweede zaterdag in mei de stadsprocessie naar Kapel in ‘t Zand. Tijdens deze unieke putkaarsenprocessie in Nederland worden de putkaarsen van Roermond (met de opdruk van hun patroonheilige), naar Maria gebracht om de stad voor branden en andere rampen te sparen. Deze traditie is na de tweede grote stadsbrand in 1665 ingesteld, en vind nog ieder jaar onder grote belangstelling plaats. De Keuninklikke begeleidt al jaren deze processie.

Zondag 26 mei, 14.00 uur, Oude kerkhof
Concert Oude Kerkhof
Tijdens het landelijke weekend van de begraafplaats verzorgt de Keuninklikke een concert op het Oude Kerkhof. Aansluiten is er een rondleiding.

Recente activiteiten:
Overzicht  van de voorbije concerten/activiteiten (met foto’s) vindt u op de pagina recente activiteiten